Praktikusnak számít a láncfűrész élező

Lehet akármilyen drága egy ilyen szerszámgép, hogyha már életlenek a fogak, még egy puha fenyőlécet is nehezen fog kettévágni. A láncfűrész élező azonban ismét egy hatékony eszközt varázsol a lestrapált gépekből.

Láncfűrész élező nélkül, reszelővel, elég időigényesnek számít helyreállítani a fogak eredeti állapotát. Nem lehetetlen, viszont hosszadalmas, és meglehet, hogy elsőre nem fog sikerülni. Ezen kívül egy munkapadra és egy satura is szükség lesz, amibe be lehet fogni a láncvezetőt.

Majd fogról-fogra haladva, egyenként meg kell reszelni mindet. A láncfűrész élezővel sokkal gyorsabban végezhetünk. A manuális változat gazdaságosnak számít, hogyha csupán otthoni körülmények között használjuk a szerszámgépet.

De például annak, aki a faiparban dolgozik, már hasznosabb lehet egy láncfűrész élező gép, amely beállítható a pontos szögben. Ebben az esetben már satura sem lesz szükség, mert a láncfűrész élezőbe be lehet fogatni a szerszámgépet. Ennek az eszköznek hála nem kell minden alkalommal új láncra költeni, így gazdaságos választásnak tekinthető.