Cluedo társasjáték az érvelés kedvelőinek

Ha klasszikus detektívjátékot keres, akkor nem kell tovább nézelődnie! A Cluedo társasjáték arról szól, hogy a játékosok szobáról szobára járnak egy kastélyban, mert meg akarnak fejteni egy rejtélyt. Ki volt a tettes, mi történt és hol?

A Cluedo társasjátékban mindenki karakter-, fegyver- és helykártyákat kap, miután az egyes laptípusok legfelső elemét titokban elhelyezték a tábla közepén lévő bizalmas fájlban. A játékosoknak át kell menniük egy szobába, majd javaslatot kell tenniük valamelyik karakter ellen, mondván, hogy egy adott fegyverrel csapott le az áldozatra. A baloldali játékosnak fel kell mutatnia az egyik említett kártyát, amennyiben a kezében van. Deduktív érveléssel mindenkinek ki kell találnia, hogy melyik karakter, fegyver és hely található a titkos fájlban.

Ehhez mindenkinek fel kell derítenie, hogy milyen kártyák vannak a többiek kezében, miközben egyre több javaslatot tesznek. Amint valaki tudja, hogy a többiek milyen kártyákat tartanak kézben, rájön a titkos akta tartalmára. A Cluedo társasjáték nagyszerű azoknak, akik szeretnek érvelni és gondolkodni.