Api Bioxal – védekezés a paraziták ellen

Köztudott, hogy a varroa atka a méh kolóniák egyik legnagyobb ellensége. Először a nyolcvanas évek elején azonosították. A következő években ez a parazita nagyon gyorsan elterjedt egész Európában, ami az Api Bioxal és a hozzá hasonló szerek feltalálása előtt az élő méhcsaládok gyakorlatilag teljes kipusztulásához vezetett.

A varroa atka még ma is világszerte súlyos károkat okoz a méhészetben. A parazita potenciális ellenségei ismeretének hiánya és a kiirtására tett erőfeszítések sikertelensége miatt a méhek kénytelenek együtt élni ezzel az atkával. Ez a helyzet arra kényszeríti a méhészeket, hogy terápiás vegyi kezeléseket hajtsanak végre.

Ezeket általában a méhészeti szezonban, a kártevők elleni védekezés keretében tervezik be, illetve hajtják végre, és általában olyan atkaölő szerek, mint amilyen az Api Bioxal is, használatát foglalják magukba. A jelenleg releváns atkaölő szerek többsége használható terápiás kezelésre a méhcsaládok aktív időszakában, de nem alkalmasak télen, amikor a méhek téli álmot alszanak.

Gyógynövényeken és vitaminokon alapul az Api Herb

Az augusztus közeledtével a méhészetekben fontos néhány megelőző intézkedést végrehajtani a Nosema ceranae ellen, amely kórokozó gyakran alattomos és sajnos kiszámíthatatlan módon vezet a családok gyengüléséhez és elnéptelenedéséhez az őszi időszakban. A Nosema ceranae ellen nincs specifikus kezelés.

Megfigyelték azonban, hogy az augusztus végi csepegtető terápia az Api Herb természetes kiegészítővel vagy a kaptárak 3-4 alkalommal történő ecettel savanyított cukros sziruppal etetése hasznos a kórokozó megelőzésére és a családok megerősítésére, hogy szeptember végére sok egészséges méh álljon készen a téli időszakra és a jó telelésre.

Az Api Herb egy gyógynövényeken és B-vitaminokon alapuló természetes kiegészítő méhtáp, amit a kifejlett méhek emésztőrendszerének hatékony fenntartására fejlesztettek ki. Az Api Herb a benne lévő gyógynövények hasznos tulajdonságainak köszönhetően segít a kifejlett méheknek megőrizni a megfelelő bélflórát, így emésztőrendszerük hatékony marad, ami a méhcsaládnak is előnyös.