A vodka ára változó lehet

A vodka olyan desztillált ital, ami gabonafélék, például rozs vagy burgonya (keményítőben gazdag) erjesztése után keletkezik. A vodka ár azonban változó lehet, mivel nem mindegy, hogy honnan származik. Ez a szeszesital egyedi ízű, illatú és személyiségű nedű, ami olyan országok nemzeti itala, mint Oroszország és Lengyelország.

A vodka szó a szláv nyelvből származik, tulajdonképpen a voda szó kicsinyítőképzője, ami vizet jelent. A szó első feljegyzett használata 1405-ből származik, Lengyelországból. Bár, amint láttuk, az ital Kelet-Európából érkezett, viszont ma már az egész világon gyártják. Az olyan országok, mint Japán, jelentős prémium gyártó, onnan származik a Suntory márka.

Néhány európai ország szintén jelentős gyártó, mint például Svédország, ahol a híres Absolut Vodka készül. Az oroszországi és a világ többi részén a gyártás között különbség van. Oroszországban tisztított forrásvizet használnak, míg máshol általában desztillált vizet, ami szintén befolyásolja a vodka ár nagyságát.