A vasalható gyöngy hatása a kreativitásra

Az ember kreativitása nagyban függ attól, hogy gyermekkorban mennyire engedik kibontakozni az alkotó foglalkozásokban. Rajzolás, festés, nyomdázás, gyöngyfűzés, mind jó hatást bírnak a készségre. Egyre népszerűbb a vasalható gyöngy, amiből ékszereket és különböző ajándékokat, képeket, építményeket hozhatnak létre a csemeték, ezzel fejlesztve a finommotorikát.

Hogyan működik a vasalható gyöngy? Ajánlott megtervezni papíron, hogy mit készítünk. Például, ha egy karkötőt szeretnénk létrehozni a gyermekkel, mondjuk egy családi délutánon, vessük papírra, hogy milyen mintát, formát szeretnénk ábrázolni az ékszeren! Ezt követően egy gumicérnára húzzuk fel a gyöngyöket a kívánt mintának megfelelően.

Lehet egy- vagy többsoros a karkötő. Ha elkészült, tegyünk sütőpapírt a gyöngysorra és vasaljuk át hagyományos vasalóval. A vasalható gyöngyök összeolvadnak, így egy tartós, erős ékszer kapunk. Ugyanezzel a technikával számtalan tárgyat megalkothatunk. A kreativitásnak csak a képzelet szab határt. Gyöngyözésre fel!