A konyha berendezése legyen mindig praktikus

A lakás egyik legfontosabb része a konyha. Itt eszünk, fogyasztjuk el a reggeli kávénkat és főzünk is. A konyha berendezése ezért több szempontból is fontos. Lényeges aspektus, hogy stílusban minden passzoljon egymáshoz, de a funkcionalitás is ugyanilyen fontos. Lássuk először az alapokat! A konyha falának színei pszichológiai hatással is bírnak, hiszen akár az étvágyat is befolyásolhatják.

A fal árnyalatához passzolnia kell a burkolatok színeinek is. A burkolat anyaga sem elhanyagolandó, a praktikusság és a tisztítás miatt. Burkolatként szóba jöhet a hidegburkolat éppen úgy, mint a napjainkban egyre népszerűbb laminált vagy vinyl megoldások. A konyha berendezése természetesen a bútorok helyes megválasztását is jelenti. Ezek elemeinek stílusban harmonizálniuk kell. A bútorok legyenek jó minőségűek, stabilak, erősek. A konyha berendezése mindig olyan legyen, hogy funkciójában maximálisan kielégítse az igényeinket. Hasznos, ha semmit nem kell keresnünk, mert minden kéznél van, valamint legyen elegendő helyünk is. Persze ezt nem mindig egyszerű kivitelezni, ezen a téren sok hibát elkövethetünk. Praktikus konyha ötletek azonban megtalálhatóak az otthonszuletik.hu weboldalon is.

Itt megtudhatjuk például azt, hogy a tűzhely két oldalánál célszerű meghagyni legalább 60–60 centiméter konyhapult felületet. Ha ablak is van a helyiségben, akkor érdemes a mosogatót ez elé helyezni. A praktikus konyha kialakításakor a hűtő a munkapult környékén legyen, hogy ne kelljen felesleges távokat megtenni a helyiség egyik végéből a másikba.