A bodzaszörp házilag könnyen megalkodható

Egyre nagyobb lendülettel közeledik a tavasz, aminek megvan a maga csodája. Ebbe tartozik, hogy rengetegféle növény fogja ilyenkor kibontani a szirmait és egyben felpezsdül az élet. Az évszak második-harmadik havában, főként az időjárástól függően, egy olyan jól ismert bokor kezdi el illatát eregetni, ami jelenlétével fantasztikus élményeket eleveníthet fel bennünk. Mély levegőt véve érezhetjük, hogy eljött a bodzaszörp házilag való megteremtésének pillanata.

Vidéken ennek külön kultúrája van és alig várják a fiatalok, hogy alkalmuk nyíljon kiteljesedni az alkotás művészetében. Pontos receptekkel egyszerűen felesleges foglalkoznunk, bár rengeteg van azokból. Itt igazán érvényes az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. A bodzaszörp házilag rengeteg változatban kivitelezhető.

Még az is gyakori, hogy családon belül évről-évre valamennyit módosítanak a recepten, ezzel keresve a tökéletes íz-harmóniát. Amire szükségünk van leginkább, csak néhány útmutató, amire támaszkodhatunk, a többit az ízlésünkre bízhatjuk. A bodzaszörp házilag történő megalkotása a tökéletes alapanyagok beszerzésével veszi kezdetét.

Várjuk meg, amíg a virágok teljesen kinyílnak, de még nem kezdenek el hervadni! Szerencsére több héten keresztül módunk van gyűjteni, hiszen fokozatosan jelennek meg. Ezen kívül néhány karika citromra, valamennyi cukorra vagy mézre és kellő mennyiségű vízre lesz szükségünk. A bodzaszörp házilag pár napon belül elkészül, mert kell némi érési idő, amíg az összetevők jól elkeverednek, végül pedig kedvünkre fogyaszthatjuk. Ha eddig még nem nyílt erre alkalmunk, akkor igazi csoda lesz életünkben a pillanat.