A Ballantines ár befolyásoló tényezői

Pernod Ricard egyik népszerű italmárkájáról van szó, ami 2005-ben került a tulajdonába. A Ballantines ár bármikor megtekinthető a webshopok oldalain. Az, hogy mennyibe kerül, leginkább attól függ, hány évet érlelődött. Az alkoholtartalma típustól függően 35-43 % között mozog. A népszerű Hard Fired vagy a Finest 40 %-os, így nem nevezhetőek túlságosan erősnek vagy nagyon gyengének. Az ital összetételét tekintve sokféle malátát, gabonaalkoholt és eltérő expozíciókat tartalmaz.

A Ballantines ár természetesen a kiszereléstől is változhat. Ha nagyobb összejövetelt tervez, akkor javasolt az 1 literes variáció mellett dönteni. A történetét illetően azt kell tudni, hogy a márkát George Ballantine alapította 1869-ben. Ekkor kezdte el készíteni a saját keverékeit, amelyek a vártnál is nagyobb sikert arattak. A különböző országokba való exportálás hamar elkezdődött.

Az üzletet 1919-ben Barclay és McKinley vette át, illetve vásárolta meg. A későbbiekben több tulajdonosa is volt, amíg Pernod Ricardé lett. A Ballantines ár az évek alatt, a hatalmas siker ellenére sem szökött az egekbe, persze a 21, a 30 és a 40 éves variációkat meg kell fizetni. A márka fennállása óta több mint 100 rangos díjat zsebelt be.

A gyártó legfiatalabb termékei közé sorolható a Finest, a maga 3 éves érlelési idejével. Világos, aranyló színe van, az illatában a fűszerek és a hangaméz dominál. Az ízében jól érezhetőek a különböző virágos jegyek, tejcsokoládé, az alma és a vanília. A Ballantines ár az idrinks.hu oldalon fel van tüntetve, így könnyedén tájékozódhat az anyagiak felől. A rendelés roppant egyszerű, a kiszállítás pedig mindig az előre megbeszélt napon történik.